Interview Nederlandse Waffen-SS veteraan

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben zo’n 25.000 Nederlanders zich aangemeld bij de Waffen-SS. Wim, niet zijn echte naam omdat hij anoniem wil blijven voor zichzelf en zijn familie, vertelt over zijn gebeurtenissen tijdens zijn dienst bij de Waffen-SS tussen 1941-1945.

Dit onderwerp ligt misschien nog gevoelig voor een hoop mensen, maar deze veteranen zijn ook stervende net als alle andere, en hun verhalen kunnen ook niet vergeten worden. Het is tevens vrij zeldzaam dat je oud Nederlandse Waffen-SS’ers hun verhaal hoort doen.

Het originele interview kun je hier vinden, bestaande uit alleen geluid.
http://binnenland.eenvandaag.nl/radio…

Om het interessanter te maken heb ik er bijpassende beelden bij gezocht, en nu het een video is kan ik er ook Engelse ondertiteling bij toevoegen zodat ook niet-Nederlandse sprekers zijn verhaal kunnen verstaan.

Naar Nederland Geschiedenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s