Hoe wordt Ramadan beleefd in het grootste moslimland ter wereld?

Hoe de overheid (van Nederland) ons belazert. Mensen tegen elkaar uitspelend. Het gaat hier om Jakarta dat in Bantam (West-Java) ligt met een soennitische meerderheid toch spreken ze van Indonesië. Ook wordt steeds herhaald dat Indonesië voor meer dan 80% soennitisch is: Grote onzin!

Onder invloed van het salafisme wordt de sfeer ook in Indonesië grimmiger. Niet alleen in Europa dat bevolkingsgroepen meer tegenover elkaar gaan staan. De vastenmaand gebruikt voor aanleiding tot in deze…

NOS-correspondent Michel Maas maakt een sfeerimpressie van de ramadan in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, het grootste moslimland in de wereld. Daar heet het breken van het vasten ‘Buka Puasa’. Dat doet men het liefst buiten de deur, bijvoorbeeld in de restaurants van grote winkelcentra. Voor wie niet vast heeft de Ramadan een andere, minder plezierige kant. Het is de tijd van eten achter de gordijnen en het stiekeme bier. Iedereen voelt de druk, maar niemand durft er openlijk over te praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s