GAMEN: Om te overleven in Venezuela

“Ooit dacht ik dat het geweldig zou zijn om mijn geld te verdienen met gamen”, verzucht de 40-jarige Octavio. “Nu het zover is, word ik gillend gek. Ik ben een slaaf geworden van iets wat een spelletje zou moeten zijn. Ik moet gamen om de crisis in Venezuela te overleven.”

Octavio heeft een manier gevonden om het hoofd boven het water te houden in de crisis die een uittocht veroorzaakte van honderdduizenden van zijn landgenoten. Hij speelt de hele dag door World of Warcraft, vaak afgekort tot WoW, een klassieker onder de online-computerrollenspellen.

“De game heeft een eigen economie. Met virtueel goud kan je bijvoorbeeld een betere wapenuitrusting kopen, een paard of een draak”, legt Octavio uit. “Dat virtuele goud verdien je door opdrachten te vervullen, monsters te verslaan, missies uit te voeren. Een saai en vervelend karweitje waar je urenlang mee bezig bent.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s