“Moslims moeten zich bewijzen”

“Wij wilde met de BBQ aantonen hoe tolerant moslims zijn”

Tijdens de Ramadan kondigde Pegida Nederland aan varkens te gaan barbecueën voor diverse moskeeën in Nederland. De islamitische gemeenschap was woest en zag dit als een provocatie en zelfs aanval op de islam. Wij spraken Edwin Wagensveld van Pegida over de beweegredenen van deze ludieke actie. Wat wilde Pegida bereiken, zijn ze echt zo racistisch als links-Nederland wil laten geloven? Wij zochten het uit!

Wat de visie van Edwin Wagesveld van Pegida Nederland is over de islam is duidelijk. Hoe kijkt hij naar de beeldvorming over en demonisering van Pegida Nederland vanuit de media? Wat vindt hij van gematigde moslims? En tot slot wat is zijn visie op het demonstratieverbod in de Haagse Schilderswijk? Wij vroegen het in het tweede deel van het interview met Edwin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s