ASIAN GAMES: 5 opmerkelijkste sporten

Professioneel kabaddi’ers, doorgewinterde bridgespelers en ‘gewone’ handballers en sprinters – een bont gezelschap van zo’n 12.000 sporters heeft zich verzameld in de Indonesische steden Jakarta en Palembang, waar vandaag de Asian Games van start gaan.

“Het is bijna gek dat we de Asian Games in Nederland nauwelijks kennen”, zegt Mick Enkelaar. Hij is op het evenement aanwezig voor Gracenote Sports, een bedrijf dat sportdata levert aan media. “Dit is mega. Er nemen evenveel atleten aan deel als aan de Olympische Zomerspelen en het aantal sporten dat wordt beoefend, is zelfs nog groter.”

Miljoenen Aziaten zitten de komende twee weken voor de tv gekluisterd voor olympische sporten als badminton, zwemmen en voetbal. Maar ook voor de vele traditionele regionale sporten die op het programma staan en spectaculaire nieuwkomers.

Wushu en softbal? Check. Skateboarden? Absoluut. Paragliden? Ja, ook. En dan is er nog een trits aan andere onderdelen die je waarschijnlijk nog niet kent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s