Nieuw beeld van tsunami op Sulawesi: heftig

Persbureau Reuters heeft nieuw beeld gepubliceerd van de tsunami die Palu op Sulawesi anderhalve week terug trof. Het beeld is met een telefoon gemaakt door Sigit Lembah die op weg was naar een festival. Na de aardbeving wist hij aan de tsunami te ontsnappen door op een hoog balkon te gaan staan.

Het dorp van Ara, Arum en Aldi is verwoest door de tsunami

Het is nu tien dagen geleden dat een tsunami aan land kwam bij het eiland Sulawesi in Indonesië. Vriendinnen Ara, Arum en Aldi maakten het mee. Sinds de tsunami leven ze in zelfgemaakte tenten. Hun dorp is helemaal verwoest.

SULAWESI: Overheid stopt zoektocht, maar nabestaanden willen ‘normale begrafenis’ voor slachtoffers

Op Sulawesi worden er nog dagelijks lichamen onder het puin vandaan gehaald; eergisteren nog tachtig, gisteren twintig. Toch staakt de overheid donderdag de zoektocht. uit angst voor de verspreiding van ziekte.

Naar schatting zijn er nog zo’n 5000 slachtoffers van de aardbeving en tsunami van 28 september niet gevonden. De meesten zijn meegesleept met modderstromen. Anderen liggen nog onder het puin van ingestorte gebouwen. Het officiële dodental is inmiddels gestegen naar 2010.

10.000 reddingswerkers werken de komende dagen nog door zoveel mogelijk lichamen te bergen. Daarna worden de restanten van de aardbeving en tsunami van 28 september met bulldozers opgeruimd. Daarna worden op die plekken uiteindelijk parken, sportvelden en gedenkplekken aangelegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s