ZWARTE PIET: Actiegroep steunt A7-blokkeerders die voor rechter staan

Bij de rechtbank in Leeuwarden is de rechtszaak begonnen tegen 34 Zwarte Piet-activisten, die op 18 november vorig jaar de snelweg A7 bij Joure blokkeerden. Ze wilden voorkomen dat tegenstanders van Zwarte Piet konden demonstreren bij de landelijke intocht in Dokkum.

Kort na het begin van het proces moest de zitting worden onderbroken omdat een van de rechters onwel werd. Ruim een uur later werd het proces hervat. De rechter die onwel werd, is door een arts onderzocht en die vindt het verantwoord dat hij vandaag verdergaat.

Blokkeerfriezen met de partybus naar de rechtbank

De Rechtszaak van de eeuw is begonnen: het OM versus de Blokkeerfriezen. En we zingen en we springen we zijn zo blij, want alle stoute kinderen moeten in de partybus naar de rechtbank.

Rechtszaak tegen zwartepiet-voorstanders begonnen

In Leeuwarden staan 34 voorstanders van zwartepiet voor de rechter. Ze blokkeerden vorig jaar de A7 en daarmee tegenstanders van zwartepiet. Die waren op weg naar de intocht van sinterklaas in Leeuwarden om daar te demonstreren.

Ex-Braboneger grapt over slavernij

Steven Brunswijk, voorheen de Braboneger, gaat het theater in met een show over slavernij. Met humor moet dit onderwerp bespreekbaar worden gemaakt. Omdat hij wil dat witte én zwarte mensen om hem kunnen lachen heeft hij zijn alterego Braboneger aan de kant gezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s