Democratieles voor scholieren, hoe ziet dat eruit?

Zo’n 27 schoolklassen maken bijna iedere dag hun opwachting op de lange roltrap in de centrale hal van de Tweede Kamer. Ze zijn op weg naar de publieke tribune, als onderdeel van een rondleiding van ProDemos over het Binnenhof. In totaal bezoeken jaarlijks bijna 100.000 leerlingen op deze manier het parlement.

Maar dat worden er veel meer, als het aan het kabinet ligt. Minister Van Engelshoven van Onderwijs wil dat alle middelbare scholieren kennismaken met de Haagse politiek. Daar trekt ze vanaf volgend jaar bijna vijf miljoen euro voor uit. En naast een lespakket hoort daar ook een bezoekje aan het Binnenhof bij: ‘democratieles’ in de praktijk, gegeven door ProDemos.

Volgens Van Engelshoven is het belangrijk om aan leerlingen te laten zien hoe onze democratie in de praktijk werkt. “Je mag hier zeggen wat je wil, je mag geloven wat je wil, je mag zijn wie je wil zijn. Dat zijn hele belangrijke democratische waarden waar in het parlement het debat over wordt gevoerd.”

Vandaag bezocht een vmbo-klas uit het Friese Burgum het Binnenhof. Wat vonden de leerlingen van deze democratieles in de praktijk? → https://nos.nl/l/2254400

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s