Hoogste straf voor boegbeeld snelwegblokkade Jenny Douwes

De groep die vorig jaar november de A7 blokkeerde is veroordeeld tot taakstraffen oplopend van 80 tot 200 uur. Ook kreeg een aantal een voorwaardelijke celstraf van de rechtbank in Leeuwarden.

De 40-jarige Jenny Douwes uit Drachten wordt gezien als het boegbeeld van de protestactie. Zij is schuldig bevonden aan opruiing, omdat ze de anderen heeft aangezet tot de snelwegblokkade. Ze is veroordeeld tot 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Het grootste deel van de ‘blokkeer-Friezen’ kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd. Twee van hen kregen een werkstraf van 200 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf omdat zij niet alleen de A7 hebben geblokkeerd, maar ook op de A6 bussen hebben afgesneden en gestopt. Eén blokkeerder kreeg 80 uur taakstraf. De straf is lager dan de rest vanwege zijn psychische klachten.

Volgens de rechtbank hadden de blokkeerders kunnen weten dat ze een gevaarlijke verkeerssituatie creëerden. Ze zijn niet toevallig in een blokkade terechtgekomen, maar wisten wat ze deden, aldus de rechter. De blokkade kan ook niet gezien worden als een betoging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s